Pulau Pangkor, Perak

10 0ktober 2015, Sabtu- Jam 5.00 am  lebih kurang, Kak Aixiah, bertemankan housematenye, Kak Zura dan Kak Akma sampai di rumah aku. Kami akan bergerak ke Perak untuk short vacation di Pulau Pangkor. Actually, kami plan untuk ronda-ronda Perak, tp Kak Aixiah ade tanye pasal water activity, then aku ckp la… klo di Perak, harusla ke Pangkor klo nk buat water activity. Then kami pon … Continue reading Pulau Pangkor, Perak

Koh Samui via Surat Thani

5 June 2015, Jumaat – Entry kali ni adalah hasil yang terperap lame dalam kepale hotak aku yg sebelum ni aku cukup malas nk update ( ade satu ketika aku mmg jadi pemalas tahap gaban nk menaip di blog ni,hangat2 tahi ayam je memule tu haha ). Surat Thani,Thailand menjadi pilihan untuk short escape aku kali ni. Lokasi utama kami ialah Koh Samui. “Koh” dalam … Continue reading Koh Samui via Surat Thani

GUNUNG ANGSI via Bukit Putus

16 September 2015, Rabu – Aku xpernah hiking luar kawasan lembah klang lagi. Ini kali pertama. Pagi2 tu Kak Aixiah dtg pickup aku di rumah (Bangsar – Bukit Jalil) selepas subuh. Rutin biase, beli sedikit makanan di 7e dan kami guna SKVE dan terus masuk LEKAS. Semangat weyh, sbb Amy dah fly 2 hari yang lalu,tahun depan plak baru aku nk jumpe beliau. So kekdahnye … Continue reading GUNUNG ANGSI via Bukit Putus

BALI,INDONESIA – 28/02/2015 – 05/03/2015

28/2/15, Sabtu – Aku fly dgn Amy (incik hubby) ke BALI. Ini consider as honeymoon jugak..tp mcm pra-honeymoon pon ade jugak.sebabnye xde ah jalan2 sgt..byk beli kiriman org je..marah da encik hubby den..haha..xpe..next time kite g honeymoon betul2 k darling…ahaks.. Trip Bali nih..kami pergi 6 hari 5 malam je. 3 hari pertama menetap di Ubud dan selebihnya kami menetap di Canggu. Kenapa Canggu ? Kenapa … Continue reading BALI,INDONESIA – 28/02/2015 – 05/03/2015

BUKIT BATU CHONDONG,KEMENSAH

05 September 2015,Sabtu- Setelah agak menyepi dari aktiviti hiking ni.. aku mulakan semula aktiviti favourite aku dengan pendakian bukit semula.. tp xmahula asyik Broga je sebab 2 mggu lepas dan 4 mggu lepas aku da panjat Broga tu. Lagipon Broga tu ramai sgt2 da.kalau smpy kat peak kadang2 xde port nk lepak hahaha ..( tuh la sape suh kau dtg lewat2) Mulanya,hasil carian tempat ni … Continue reading BUKIT BATU CHONDONG,KEMENSAH

GUNUNG NUANG via Pangsun,Hulu Langat,Selangor.

Peh da lame gile aku rase aku x menaip.. hangat2 tahi ayam jugak le kot… haha…walaupon da lebih sebulan aku xtype.. meh sini aku recall balik saat2 pegi hiking aritu… 10 January 2015,Sabtu – Aku dgn Kak Aixiah meneruskan aktiviti sihat kami.. hikinggggg ❤ … this time lokasi yg dipilih adalah GUNUNG NUANG. GUNUNG NUANG ni.. bole daki sama ada melalui kawasan Janda Baik,Pahang ataupon … Continue reading GUNUNG NUANG via Pangsun,Hulu Langat,Selangor.

BROGA & GUNUNG TOK WAN

20 December 2014 – Broga lagi ? lagi2 Broga…haha padahal baru 2x smpai kat sini. .Mukadimah xnk pnjg2..nnty xlarat nk bace.. ye dop ? As usual,sebelum pegi mane2 bukit/gunung yg aku xpenah pegi..aktiviti meng-google haruslah dilaksanakan….orang suruh ko pegi keje..buat keje…bukan sebok menggoogle dek non oii.. Kali ni,xde sape2 join kami..so aku pegi berdua jelah dengan KAK AIXIAH..Pagi tuh kami gerak sebelum subuh hokeh.. pastu … Continue reading BROGA & GUNUNG TOK WAN