GUNUNG ANGSI via Bukit Putus

16 September 2015, Rabu – Aku xpernah hiking luar kawasan lembah klang lagi. Ini kali pertama. Pagi2 tu Kak Aixiah dtg pickup aku di rumah (Bangsar – Bukit Jalil) selepas subuh. Rutin biase, beli sedikit makanan di 7e dan kami guna SKVE dan terus masuk LEKAS. Semangat weyh, sbb Amy dah fly 2 hari yang lalu,tahun depan plak baru aku nk jumpe beliau. So kekdahnye … Continue reading GUNUNG ANGSI via Bukit Putus

BUKIT BATU CHONDONG,KEMENSAH

05 September 2015,Sabtu- Setelah agak menyepi dari aktiviti hiking ni.. aku mulakan semula aktiviti favourite aku dengan pendakian bukit semula.. tp xmahula asyik Broga je sebab 2 mggu lepas dan 4 mggu lepas aku da panjat Broga tu. Lagipon Broga tu ramai sgt2 da.kalau smpy kat peak kadang2 xde port nk lepak hahaha ..( tuh la sape suh kau dtg lewat2) Mulanya,hasil carian tempat ni … Continue reading BUKIT BATU CHONDONG,KEMENSAH

GUNUNG NUANG via Pangsun,Hulu Langat,Selangor.

Peh da lame gile aku rase aku x menaip.. hangat2 tahi ayam jugak le kot… haha…walaupon da lebih sebulan aku xtype.. meh sini aku recall balik saat2 pegi hiking aritu… 10 January 2015,Sabtu – Aku dgn Kak Aixiah meneruskan aktiviti sihat kami.. hikinggggg ❤ … this time lokasi yg dipilih adalah GUNUNG NUANG. GUNUNG NUANG ni.. bole daki sama ada melalui kawasan Janda Baik,Pahang ataupon … Continue reading GUNUNG NUANG via Pangsun,Hulu Langat,Selangor.

HUTAN SIMPAN AYER HITAM / BUKIT PUCHONG

6 December 2014,Sabtu – Kami bertiga,aku,kak aixiah & kak akma plan untuk meneroka satu kawasan hutan simpan yang terletak disekitar lembah klang ni..HUTAN SIMPAN AYER HITAM atau lebih senang dikenali sebagai BUKIT PUCHONG. Hari itu.. lembah klang di hujani hujan rahmat yang tidak berapa stabil titisan hujannya..kadang2 lebat…kadang2 renyai..namun tanda2 nk stop tu..masih tidak kelihatan..seusai subuh..kak aixiah & kak akma dtg pick up aku di … Continue reading HUTAN SIMPAN AYER HITAM / BUKIT PUCHONG