BUKIT BATU CHONDONG,KEMENSAH

05 September 2015,Sabtu- Setelah agak menyepi dari aktiviti hiking ni.. aku mulakan semula aktiviti favourite aku dengan pendakian bukit semula.. tp xmahula asyik Broga je sebab 2 mggu lepas dan 4 mggu lepas aku da panjat Broga tu. Lagipon Broga tu ramai sgt2 da.kalau smpy kat peak kadang2 xde port nk lepak hahaha ..( tuh la sape suh kau dtg lewat2) Mulanya,hasil carian tempat ni … Continue reading BUKIT BATU CHONDONG,KEMENSAH

GUNUNG NUANG via Pangsun,Hulu Langat,Selangor.

Peh da lame gile aku rase aku x menaip.. hangat2 tahi ayam jugak le kot… haha…walaupon da lebih sebulan aku xtype.. meh sini aku recall balik saat2 pegi hiking aritu… 10 January 2015,Sabtu – Aku dgn Kak Aixiah meneruskan aktiviti sihat kami.. hikinggggg ❤ … this time lokasi yg dipilih adalah GUNUNG NUANG. GUNUNG NUANG ni.. bole daki sama ada melalui kawasan Janda Baik,Pahang ataupon … Continue reading GUNUNG NUANG via Pangsun,Hulu Langat,Selangor.

BROGA & GUNUNG TOK WAN

20 December 2014 – Broga lagi ? lagi2 Broga…haha padahal baru 2x smpai kat sini. .Mukadimah xnk pnjg2..nnty xlarat nk bace.. ye dop ? As usual,sebelum pegi mane2 bukit/gunung yg aku xpenah pegi..aktiviti meng-google haruslah dilaksanakan….orang suruh ko pegi keje..buat keje…bukan sebok menggoogle dek non oii.. Kali ni,xde sape2 join kami..so aku pegi berdua jelah dengan KAK AIXIAH..Pagi tuh kami gerak sebelum subuh hokeh.. pastu … Continue reading BROGA & GUNUNG TOK WAN

HUTAN SIMPAN AYER HITAM / BUKIT PUCHONG

6 December 2014,Sabtu – Kami bertiga,aku,kak aixiah & kak akma plan untuk meneroka satu kawasan hutan simpan yang terletak disekitar lembah klang ni..HUTAN SIMPAN AYER HITAM atau lebih senang dikenali sebagai BUKIT PUCHONG. Hari itu.. lembah klang di hujani hujan rahmat yang tidak berapa stabil titisan hujannya..kadang2 lebat…kadang2 renyai..namun tanda2 nk stop tu..masih tidak kelihatan..seusai subuh..kak aixiah & kak akma dtg pick up aku di … Continue reading HUTAN SIMPAN AYER HITAM / BUKIT PUCHONG