BUKIT SAGA & BUKIT APEH = WATERFALL

14 December 2014,Ahad – Aku meneruskan misi menguruskan badan dan meningkatkan stamina dengan cara mendaki..kalau mggu lepas Bukit Puchong ditawan.. kali ni.. BUKIT SAGA & BUKIT APEH pulak.. 2 sekaligus plak tu.. aku mls nk type panjang2 sebab kak aixiah dah cerita byk & aku pecaye dah byk blog2 lain cerita pasal 2 bukit ni.. ape pon kali ni memang nenuntut kesabaran ..ketabahan yg tinggi.. … Continue reading BUKIT SAGA & BUKIT APEH = WATERFALL

SIEM REAP,CAMBODIA

Last week aku pegi SIEM REAP,CAMBODIA..4d3n je. Bertolak dari KLIA pukul 10.55 am. SIEM REAP ni bandar kedua selepas Phnom Penh.Beza waktu dengan Malaysia,lewat sejam je. so kalau di malaysia tu current time 9.00 am,maka di Cambodia ni 8.00 am la kirenye. 1st day,lepas je sampai di SIEM REAP INTERNATIONAL AIRPORT ( airport die xdelah secanggih KLIA /KLIA2 ..penuh ciri2 tradisional ade lah.)  Lepas je makan,kami … Continue reading SIEM REAP,CAMBODIA

BERBUAL…. dalam LIF ?

Haippps.. entry kali ni aku nak mention pasal satu habit yg da lame aku peratikan… dan ini mmg dah jadi satu habit buat kebanyakkan rakyat Malaysia. Berbual,bersembang dalam lif… tak dinafikan…boleh dikatekan semua orang penah bukak mulut & sembang dengan kawan bila berada dalam lif… tapi yang jadi masalahnya.. kalau lif tu penuh.. lepas tu.. orang yang sembang tu bercerita macam esok tiada lagi…pulak tu … Continue reading BERBUAL…. dalam LIF ?

BROGA HILL

Broga..satu name yang tidak asing bagi mereka yg suke panjat memanjat nih..wahaha…ayat….curlass sgt… oklah… cakap banyak x gune sebab dah banyak gile blog yg buat entry pasal Broga ni..Broga ni terletak di Kajang… lebih tepat lagi.. di Semenyih.. Buat yang pertama kali nk panjat Broga nih.. korang jangan risau kalau xtahu tempat.. mintak lah ehsan daripada encik WAZE ..gerenti sampai..sebab aku pon macam tu jugekkk.. … Continue reading BROGA HILL

Good Bye Love !

Pehh..tajuk…acah2 orang putus cinta..on last Friday,14 November 2014 aku send hencek seben d KLIA.. setelah sebulan 2 minggu beliau bercuti..now it is the time for me to be SINGLE again.. arghhh…This time no more korean drama..xde da babak2 menangis2 bagai..(mana tak eh.. aku da siap buat drama korea tu a couple days before beliau kne fly…mihmihmih) Isteri mane lah sanggup berjauhan dengan suami sendiri.nak2 pulak … Continue reading Good Bye Love !